Monday, November 23, 2009

beza laki dan pmpuan

Lelaki
1. Waktu rehat, terus jalan ke tempat makan.
2. Sampai kedai makan, masuk.
3. Ambil pinggan.
4. Letak nasi.
5. Letak lauk.
6. Ke kaunter, bayar nasi dan air sekali.
7. Makan.
8. Habis.
9. Balik ofis.
10. Pergi surau.


Perempuan.
1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan.
2. Perhatikan orang waktu jalan, tengok apa mereka pakai.
3. Membuat ulasan tentang orang yang mereka tengok itu.
4. Sambil jalan betulkan tudung, tengok baju sendiri, tengok kaki.
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dari baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk lauk dulu.
7. Ramai orang, cari kedai lain.
8. Jalan lagi.
9. Dah puas hati...masuk.
10. Survey lauk dulu dua tiga minit. (sama dengan ulasan nimbor 6)
11. Cari pinggan, ambil pinggan.
12. Belek-belek pinggan, alamak tak bersih! Eeeiii..tukar pinggan.
13. Dah puas hati, ambil nasi.
14. Ceduk nasi sikit-sikit.
15. Buang balik nasi. Banyak.
16. Tak puas hati, banyak lagi. Buang lagi (tinggal sejemput)
17. Godek-godek sikit nasi dalam pinggan.
18. Cari lauk, Survey keliling meja. Tengok sana, tengok sini. (Sama dengan ulasan nombor 6)
19. Jengok dalam bekas lauk, ambil kuah sikit.
20. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi.
21. Jengok lagi, sambil itu tengok-tengok orang, jeling-jeling.
22. Ambil lauk.
23. Pusing lagi.
24. Cari sayur pulak!
25. Ambil sayur selepas survey keliling selama dua minit.
26. Ke kaunter bayaran.
27. Tengok nasi dalam pinggan.
28. Berbisik dengan kawan "Alamak banyaklah aku ambik."
29. Sampai depan kaunter "Berapa?"
30. Bukak dompet, belek-belek celah kad bank, celah kad-kad nama, celah gambar-gambar...
31. Keluarkan duit.
32. Buat isyarat mata dengan member (sebab nasi mahal).
33. Tutup dompet. Ambil nasi.
34. Tinjau-tinjau tempat duduk (sama dengan ulasan nombor 7).
35. Jumpa tempat duduk, alamak kotorlah!! (ambil tisu, lap yang kotor itu)
36. Cari tempat duduk lain.
37. Jumpa. Duduk.
38. Alamak, air tak order lagi.
39. Tinjau-tinjau, cari orang order air...sambil tangan betulkan tudung.
40. Order air.
41. Bangun.
42. Ambil sudu.
43. Duduk.
44. Bangun, ambil tisu lagi.
45. Duduk.
46. Air sampai, belek dompet (sama dengan nombor 31, 32 dan 33).
47. Bayar.
48. Tutup dompet.
49. Minum air.
50. Mula makan.
51. Tengok-tengok orang sambil makan.
52. Makan separuh...kenyang.
53. Letak sudu, letak garpu, pinggan tolak tepi.
54. Borak-borak kata makanan tak sedap.
55. Ngumpat bos dan kawan sepejabat yang tak berkenan.
56. Pukul 2.00, naik ofis.
57. Ambil beg mekap, pergi surau!!!

Adakah anda semua setuju..?

pe lagi. berikan comment anda selanjutnyea:)

7 comments:

achasishomel said...

setuju gler weh!
kalo perhatikan btol2.
aku pn ade jgak siket2 cmtuh.
so renung2kan dan selamat beramal. haha. :p

fadh said...

btOl semuanyer tp tetibe aku terfikir lecehnyer jadi gurl ni an .
buat bnde sumer terhegeh2 . haih !
cUbe kalo kt uma sendiri, aku rase kiter yg akan terkan semua lauk pauk tu dulu . haha !

dada said...

ha tau tak pe cha. klu cm tuh bnyak step yg kte bwat bfo dpat mencekik. hahaha. sian2

dada said...

hahaha. tol tuh fadh. sume mleweh2 en. nk kne cover tuh, niey. kang kasar sgt laki lari. hahaha. slow@sopan, nmpak cm gewdik. solution die, sderhane jea la keh

atyn said...

haha .
macam penah aku nmpk bende alah ni . time buat group assgment kita kowt . haaa ;)

dada said...

yeakea tin. time ble tuh???

SeLipAr JepUun said...

setuju gie!
hahaha