Sunday, March 20, 2011

tips toilet bersih

bnyak2 part dalam rumah, tandas/toilet la pling senang kotor. btol ta.?? dgn persekitran yg lembap, snang jea nk bertompok2 taik unta. even bnyak produk pmbersih toilet. kkdang x berhasil jgk. stuju???

oke memandangkan ak tidak punyai bibik,org gaji, or maid, kerje2 rumah telah di dividekan antara ak dn kakak. part ak mmg bersihkan toilet. bukan senang yea tuan2 dan puan2. mcm2 ak gne. sabun sume tayah ckp lah. dari cap a-z. hari neiy basuh toilet lagi. ttbe dapat satu idea.

oke spe tak tau? niey ialah STEEL WOOD CAP SINGA
harga tak mahal cume RM1 jea


niey lah rupe isi dalam die. mcm berus dawai tapi agak lembut

korunk penah tgok tak, dekat marmar dinding toilet korunk ad taik lalat?? penah tak. ssh kan nk hilang. oke STEEL WOOD niey lah yg ak gne tuk bersihkan taik lalat 2. maaf tak termasuk lubang tandas oke. niey cume untuk bahagian marmar dalam toilet. almaklumlah, toilet klau letak marmar mmg snang nk cuci, tapi tak confirm bersih sepenuhnyea kan. ce lah korunk gne berus sabut biase 2. yg wne coklate. x memuaskan hati lgsung

oke dgn STEEL WOOD niy, korunk cume beruskan lantai dinding toilet dgn air sabun jea. tade specific bahan pencuci yg perlu. klau ikt ak, amek jea sympoo,wangi skit. hasil die, korunk ak akn nmpak dinding lantai korunk bersih berbanding sblumnyea. bersih dari tompok2. STEEL WOOD niey bole gk korunk gne kat pintu toilet. esp tuk pintu yg plastik lah kan.

SELAMAT MENCUBA

**org kate bia muke bruk, janji pembersih. berdasarkan pgalaman ak dlu. rumah mmg bsar. 3 tingkat. bile terdesak, terpkse gnekan toilet. hurmmm, cakap blik dlam aty. bia lah umah kecik. asalkan bersih. tak gitu. so jgn lah geli sgt bersih kan toilet. sbb org pena kate, org penggeli 2 sbnarnyea pgotor. so kne lah rjin oke :) **

GRENTI BERSIH OKE

8 comments:

bee said...

boleh jd suri rumah yg berjaya ni :P

dada said...

tau tape. tgh prctise skrunk niey. cpt doakan!!!! :)

bee said...

amin2. hehehehe :P

nurkaloi said...

HAHAHAHAHA
like like suke suke

kaloi pun suke lau bersih bersih ni
tp nk bersihkan sume tu slalu ikut mood
camne tu ea
suke bersih and kemas time org takde kat umah
bile tu nk tggu takde orang kat umah hahahah

dada said...

heheh. 2 lah ble rmai2 bnyak lah krenah kan. bile mrah diorang bwat spah nti msty dieorg ckp cm neiy : ko tak nk sepah pegi duduk gua. hurm cm ne lah kan nk umah bersih jea.

dada said...
This comment has been removed by the author.
Rtp Farra Arisha said...

ah, tips yg plg sempurna! cool ^^

dada said...

thankz farra arisha