Tuesday, July 15, 2014

Throwback Medan, Indonesia Nov 2012

Ticket murah. tu sebab smpai kat medan. Usha pnyea usha. round trip RM99 ONLY. terus book. pegi tak ramai. Hasbi, aku and ekmal. orang cakap tempat neiy ramai orang batak. tu sebab spare lelaki sorang. mcm2 batak ade. batak angkola, batak karo, batak mandailing, batak simalungun, batak pakpak dan batak toba. Batak neiy spesis orang makan orang. tempat die agk seram kalau area pendalaman. tapi pekan die oke. Snetron tgk kan. lebih kurang env die mcm tu lah. Tapi tempat die. Subahanallah, cantik mcm lukisan. Lake toba one of tempat yang wajib pegi. dari pekan medan dalam 5 ke 6 jam. kteorang upah supir

Spanjang 4 hari 3 malam kteorang stay kat Hotel Ibunda, pekan Medan. Second day dah gerak pegi Lake toba. tempat ala2 cameron. tapi lagi sejuk. Kt sane bole balik hari @ tido. semalam dekat Hotel Carolina. Sgt cantik. sewa motor round pekan Lake toba. makanan siap2 lah bwak, sebab area lake toba mmg tak halal. mungkin ada, tapi kteorg tak jumpa.

tempat2 menarik yang lain macam Brastagi, Istana Maimon and Pasar Ikan tempat shopping. bnyak jgk lah barang yang kteorg borong. buah kat sana pon fresh2. yang penting fridge magnet, poskad dgn baju i love medan wajib beli.

















jauh perjalanan luas pemandangan. kutip skit demi skit buat kenangan dalam hidup. Medan is a very unique place. Till we meet again Pak Adi, Insyaallah

xoxo -dada-

1 comment:

Jane said...

macam syokk jerk dada...ad simpan lagi x no contact pak supir nye ? heeee