Monday, July 13, 2015

Sepanjang Ramadhan 2015

2,3 hari lagi nak Ramadhan, ak dapat berita gembira. mmg rezeki yang tak disangka tapi di tunggu:) ALHAMDULILLAH. Azam tarawih, khatam Al-Quran, semua tak habis, kecundang di tengah jalan. Mula2 tak terase sgt morning sickness, smpai terdetik dalam hati eh tak rse ape2 pon. Urine test buat smpai 10x dek nak sure kan tu.

Puasa pon awl2 jea larat, sebenarnyea bukan tak tahan nak makan sekali bnyak. tapi dalam 2 jam sekali perut nie pedih mengalahkan org gastrik. Nak pitam semua ade, better lah berbuka. Seteguk air dengan seulas buah kurma pon jadi lah. Tapi tiap2 hari bersahur dengan berbuka saing dengan org yang puasa, tanak kalah. Mungkin jgk sebab baru, so si kecil dlm nie perlukan lebih nutrisi, cewah!

Kalau dulu makan mmg portion bnyak, sekarang kne kurang. dalam 1/2 senduk nasi. Kang bile dah full mula lah suapan yang last2 tu tak habis dan nak muntah. Bile dah start buat buku pink, sintom2 dah mule keluar. Pening, mual, muntah, perut sebu semua rase. 

Baju, persiapan raya semua buat ala kadar. Hari khamis pon still kje lagi tau! tahun niey amik cuti selepas. Seminggu direct apply. Kuih raya sempat buat satu jea iaitu semperit. 2 balang, jadi lah kan. Barang2 buat kuih kemain bnyak balance lagi. Tape nanti kalau larat, raya ke3,4 boleh lah buat kek ke kan. Sehelai baju raya pon tak beli, kasut pon tak, beg pon tak, tudung pon tak, Semua ak pandang mcm angin lalu. Selalu ak lah org yang paling sibuk sekali nak hias rumah. tukar langsir. Pasang karpet. Minggu nie dah nak raya, rumah ak still gitu. Vit M melebihi segalanyea. Mandi pon kekadang malas, mmg teruk kan.

Semoga di berikan kesempatan utk bertemu Ramadhan tahun depan dan dpt beribadat dengan lebih sempurna lagi nxt year yer, Insyallah. 

*jenuhlah nak ganti pose gini*





7 comments:

myrah said...

tahniah dik!
Alhamdulillah, rezeki ramadhan.hehe
ok, sume yang awak rasa tu sama macam akk..paling best, mood shoping semua hilang..hihi..tapi lepas beranak, macam hantu balik lah nk shoping.hehe
take care!

dada said...

Alhamdulillah, yekea kak. tape jimat skit duit kan. heeee Thanks :)

cik fadh said...

dada !!! alhamdulillah happy 4 u !!!!

simptom2 tu mmg same je dada ngan fadh dlu..mood shopping mmg ke laut sgt..huhu
jage diri dan baby baik2 ye dear..semoga segala urusan dipermudahkan sehingga la selamat melahirkan baby comel mcm dada nnt..huuu

dada said...

yeayyyy. thanks fadh :) insyallah doakan, amin

~H.u.S.n.A~ said...

congrats dada...una doakan dada n bby kuat tuk harungi 9 bulan 10 hari..in sya Allah..x sabaq nk tgk bby comey.. =)

Rohani Hashim said...

Tahniah dada. Alhamdulillah murah rezeki..

raquell agustien said...

makasih yah atas informasinya, jangan lupa kunjungi blog aku juga.
QUEENXXX92