Wednesday, May 27, 2015

DIY Birthday Card

Tahun niey buat kali pertamanyea ak ade masa dan sangat rajin nak buat card bagai. maklum lah kt opis tade kje. boleh lah mengasah bakat yang terpendam neiy, cehhh.

Esk bufday Ekmal, dan buat julung kalinyea we ols akan celebrate as cuben n wife. Dah besar dah laki ak, 25 tahun dah rupenyeaa. kertas2 sume beli kt mydin, senang, murah pulak tu.
cardboard paper. yang nie boleh buat cover depan dan belakang. tebuk tepi dah buatkan lubang. huruf2 instant neiy boleh beli kt mydin. murah jea rm 11.90. 
Lepas dah siap cover depan & belakang. Potong kertas warna 1/2 a4. untuk kertas dalam 3/4 kertas a4 direnyok/dikomotkan mcm gambar bawah. then letak lah gambar dengan segala sweet caption utk birthday.










nie lah hasilnyea. harap2 ekmal suke lah card yang tak seberapanyea niey. Happy birthday in advance sayang. 

video





2 comments:

FIZA AZIZ said...

Alololo..sweetnye~ hehehe

Rohani Hashim said...

Dada,
Hehe akk dulu pn slalu buat sendiri kad ni. Kadang2 sampul surat pn buat sendiri. Terlebih rajin kan.skrg non ado hahaha.

Ha psl soalan dada,kot lupa nk tgk respon akk,1thn keatas la ok pergi lppkn ttu.