Wednesday, October 26, 2016

kifarah

Dalam lembut ada kerasnya. Dalam keras ada sensitif nya. itu lah perempuan. UNPREDICTABLE!


semalam lepas balik kje mcm biase main dengan alma, punya lah seronok budak kecik sorang tu. orang cakap tengah lasak seronok nak gomol. bedak jatuh jea pon, die punya gelak tu riuh satu rumah. jam 9.30mlm mcm tu akhirnyea tewas, beradu jugak akhirnya.

10.30pm tiba2 menangis meraung. mengigau mungkin. tiba-tiba ekmal mcm marah. barangkali marah aku dgn alma beriya main smpai alma mengigau. terus rase sentap sgt. padahal tade bnde pon sebenarnyea. tapi tu lah hati sayu sgt. terus ambil alma tdo blik tengah sampai ke pagi. ekmal tak sedar pon all the night mungkin letih sangat semalam.

4.00am alma nagis lagi. tukar pampers terus masuk bilik depan. tgk ekmal bestnyea tdo dgn aircond plus kipas. lena sangat geram jea hati niey. guling2 tak jgk tdo last2 masuk buai. asik berenjut jea smpai lah jam bunyi pkul 5am. huargh like seriusly dah pkul 5am. ble dah solat semua hati tu masih lagi keras. nak salam kea tanak salam. tak penah tak salam suami pegi kje. cium alma terus keluar rumah. gitu pnyea keras hati tu

otw ke terminal one nyaris nak kena langgar dengan satu kereta. kereta tu langgar lampu merah. Alhamdulillah tade pape. sepanjang jalan kne aku hon kereta tu. amacam berani tak.? siap buat muka marah lagi.

sampai jea opis tade org nak amik pulak kat gate a. last choice terpaksa amik teksi. dugaan sekali lagi. dan2 hari niey polis dekat post pgawal tak bagi masuk. teksi tak dibenarkan masuk. bfo niey boleh jea. penat terangkan. akhirnya gigihlah jalan kaki sampai ke opis. sepanjang jalan menangis. sedih sesangat. motif? haha

bila dpt msg ekmal ckp dah sampai. terus membuak marah. mcm bom yang meletup reply msg. siap konon2 tanak balik rumah. childish sangat kan. lepas dah luahkan segala yang tak puas hati. tiba-tiba terpkir balik. sbb hari niey marah dengan suami. tak salam suami. Allah bayar cash. terus hati sayu. Ya Allah bersalahnyea sbb rase mcm tu. mungkin dugaan hari niey link dengan perasaan semalam. ekmal mintak maaf, ak mintak maaf last2 kteorg decide alma yang bersalah sebab die yang menangis smpai ummi sentap dengan ayah. hahaha terus ekmal nak belanjea shell out mlm neiy konon tanda mintak maaf lah tu. sesekali gadoh2 manjea pon best jgk kan. baru lah ade turun naiknyea graf dlm rumah tangga tu.

Redha ibu, ayah, suami tu penting yea kawan-kawan. Just lessons learned

muka budak mengigau malam tadi. tu lah seronok2 nangis ummi yang kne :(

No comments: